Život mu změnil dokument o plýtvání potravinami „Z popelnice do lednice“. Pokud jste v poslední době zaznamenali termíny jako křivá zelenina, paběrkování nebo darování jídla, je to zásluha právě Adama Podholy a neziskovky Zachraň jídlo. Jako její spoluzakladatel má Podhola na starosti hledání nových inovativních řešení a vymýšlení kampaní v boji proti plýtvání s jídlem. „Neestetickou“ zeleninu, která by jinak skončila na kompostu nebo zaoraná v poli, se tak loni podařilo dostat třeba do supermarketů Penny, na Rohlík.cz nebo do luxusních restaurací skupiny Zátiší. Podhola kromě toho působí jako koordinátor vládní kampaně proti rasismu a nenávisti HateFree Culture. „Pokud budu chtít něco měnit, musím začít sám,“ říká absolvent Institutu mezinárodních studií na Univerzitě Karlově.
Nejlepší rada, kterou jsem kdy dostal?
Všechno špatný je k něčemu dobrý.
V čem jsem jiný než ostatní?
Asi v tom, že o sobě neustále pochybuji!
Superhrdinská vlastnost, kterou bych chtěl mít?
Být v zenu jako dalajláma!